✓ Altijd de beste kwaliteit
✓ Jouw bestelling op maat gemaakt
✓ 14 dagen retourtermijn
✓ Betaal later met Klarna

Pruiken & hairextensions voor beginners: de basics

Het verkennen van de wereld van pruiken en hairextensions kan een spannende reis zijn naar het transformeren van je look. Of je nu een subtiele verandering zoekt of klaar bent voor een gedurfde nieuwe stijl, deze gids biedt de basisinformatie die je nodig hebt om te beginnen.

Human Hair

First things first, als je de meest natuurlijke uitstraling wilt, moet je synthetisch haar links laten liggen.

Het gebruik van synthetisch haar is een omweg die je liever niet wilt nemen. Hoewel synthetisch haar goedkoop is in de aanschaf, zie je het verschil met Human Hair duidelijk terug in de uitstraling, de textuur en de levensduur van het haar. Het contrast is zo duidelijk, dat het kwaliteitsverschil meteen is waar te nemen. Hoe je het ook wendt of keert, investeren in the real deal is the way to go voor de meest mooie en authentieke look.

Maar het echte voordeel? Met Human Hair extensions word je niet beperkt in de verschillende mogelijkheden om je haar te stylen. Je kunt het haar behandelen zoals je eigen haar en bijvoorbeeld hittetools gebruiken en je hairextensions verven en bleken. 

Verwacht dus ook geen wonderen als je dergelijke behandelingen op synthetisch haar probeert.

Een tip dus van ons: investeer in kwalitatief goed haar. 
Weave

Hairextensions

Droom je van voller, langer haar of een compleet nieuwe look zonder te wachten tot je haar groeit? Hairextensions kunnen die droom meteen waarmaken.

Er zijn verschillende soorten hairextensions, zoals: weave bundles, clip ins, tape ins, ponytails, microlinks, en nano rings.

Elk type hairextensions heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, afhankelijk van je haartype, levensstijl en gewenste look. Het mooie van hairextensions is dat ze een directe oplossing bieden voor extra lengte, volume of een kleurverandering zonder je eigen haar te beschadigen.

Bij The Hair Studio ligt de focus momenteel alleen op weave bundels. Deze zijn niet alleen ideaal voor sew-ins, maar bieden ook de flexibiliteit om ze om te vormen tot clip ins of een ponytail.

We zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en technieken in de wereld van hairextensions, dus houd ons in de gaten voor toekomstige uitbreidingen in ons aanbod! 

Pruiken

De veelzijdigheid van pruiken kent geen grenzen. Of je nu je eigen haar wilt beschermen, je ochtenden efficiënter wilt maken, of gewoon zin hebt in een nieuwe look: een pruik biedt altijd de oplossing. Tegenwoordig hoef je ook niet meer bang te zijn voor de 'Wiggy Look' als dit je in het verleden weerhield van het dragen van pruiken. Pruiken worden tegenwoordig zo veel beter ontworpen dat je vaak niet eens doorhebt dat iemand een pruik draagt, unless you know! Het is dus de ideale uitkomst om je natuurlijke haar te beschermen terwijl je toch met diverse stijlen kunt experimenten. 

Frontals 

Een frontal is zoals de naam doet vermoeden een haarstuk dat ontworpen is van lace om het gehele voorste gedeelte van je hoofd te bedekken.  Frontals geven je de mogelijkheid om een natuurlijk uitziende haarlijn te creëren die zich uitstrekt van het ene oor naar het andere. Dit maakt ze ideaal voor mensen die zoeken naar veelzijdige stylingopties zoals bijvoorbeeld flip overs, ponytails, of andere opgestoken kapsels. 

Wij raden het af om als beginner meteen voor een pruik met een frontal te kiezen als je jouw pruik zelf wilt installeren. Wij adviseren je eerder om om voor een pruik met een closure te kiezen. Dit vanwege het gemak van het installeren van een pruik van een closure. Onze aanbeveling hierbij is een closure met een standaardgrootte van 4x4 of, als je een bijna-frontal look wenst, een grootte van 5x5. Een 5x5 closure staat ook wel bekend als een mini frontal. 

Closures

Een closure is hetzelfde soort haarstuk als een frontal maar loopt in tegenstelling tot een frontal niet van het ene oor naar het andere. Een closure is bedoeld om een kleiner gebied van het voorhoofd te bedekken. Hierdoor  [[vergen: makkelijker woord]] ze minder onderhoud en zijn ze en sneller en eenvoudiger te installeren omdat er minder lace is om mee te werken. Closures zijn net zoals frontals geliefd bij dames die hun haarlijn willen beschermen en/of beschadiging van een leave out bij sew ins willen voorkomen. 

Voor diegenen die net beginnen in de wereld van  pruiken en snel een perfecte look willen bereiken, zijn closures een uitkomst. 
Bekijk ook een van onze andere gidsen voor meer handige tips. 

Specificatiegids Pruiken & Hairextensions