✓ Altijd de beste kwaliteit
✓ Jouw bestelling op maat gemaakt
✓ 14 dagen retourtermijn
✓ Betaal later met Klarna

Tips & Tricks voor Perfect Gestyled Haar

Hoe je je haar stylet (of juist niet) beïnvloedt sterk het eindresultaat van je look. Voor een flawless install moet je dus rekening houden met een paar basisprincipes. 

Voorbereiding

Voordat je je pruik of hairextensions gaat stylen, is het belangrijk dat je eigen haar goed voorbereid is voor de gewenste stijl. Vaak betekent dit dat je jouw haar in cornrows moet dragen. 

Hoe dunner en vlakker de basis van je cornrows zijn, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Hierdoor wordt namelijk voorkomen dat je pruik of hairextensions bobbels vertonen en plat op je hoofd blijft liggen. Voor een  natuurlijke look wil je dus dat je pruik of hairextensions gelijkmatig over je hoofd loopt. 
The_Hair_Studio_Product_Listing
The_Hair_Studio_Product_Listing
Stylingsgids

Musthaves

Als het gaat om het stylen van je pruik zijn er essentiële tools die je in huis moet hebben. Deze maken hét verschil in de presentatie van je haar en maken het stylen zoveel makkelijker. 

1. Canvas Block & Wig Stand Statief: de combinatie van deze twee producten is perfect voor het stylen van je pruik zonder dit op je eigen hoofd te moeten doen. Hierdoor ervaar je meer comfort tijdens het stylen. Daarnaast heb je meer controle wanneer je makkelijk vanuit alle hoeken je pruik kan stylen. 

2. Heat Comb: een heat comb is misschien wel de belangrijkste stylingstool die je nodig hebt voor het stylen van je pruik. Het zorgt ervoor dat je frontal of closure goed plat tegen je hoofd ligt, waardoor er een meer natuurlijke uitstraling wordt gecreëerd in plaats van een 'wiggy' look. 

3. Wig Cap: gebruik een wig cap als basis voor een natuurlijke overgang tussen je eigen haar en je pruik. Een wig cap dient verder ook ter bescherming van je eigen haar en het wrijven tegen de pruik.
→ Shop Wig Caps

4. Razor Blade Comb: soms is het nodig om je pruik uit te dunnen voor een meer natuurlijke uitstraling. Met de kleine mesjes in de kam kun je meer precies de juiste dikte creëren zonder te veel haar te verliezen. 

Tot slot: zorg ervoor dat je alledaagse hulpmiddelen zoals een kam, schaar en haarclips binnen handbereik hebt. Deze vormen natuurlijk de basis voor het stylen je haar. 


Hittegebruik

Het gebruik van hitte op pruiken en hairextensions vereist speciale aandacht, omdat ze net als je natuurlijke haar gevoelig zijn voor hittebeschadiging. Het regelmatig gebruiken van hitte kan leiden tot droogheid, breuk en het verlies van glans. 

Om deze reden is het cruciaal om altijd een hittebeschermend product aan te brengen voordat je hitte toepast op je haar. Het vormt een barrière op het haaroppervlak, die de impact van directe hitte vermindert en je haar beschermd tegen de schadelijke effecten van hoge temperaturen. 

In het algemeen geldt: behandel je pruik of hairextensions alsof het je eigen haar is. Dit betekent niet alleen voorzichtig zijn met hitte, maar ook het regelmatig onderhouden en verzorgen van je haar. Denk hierbij aan vochtinbrengende conditioners na hittegebruik om de levensduur en kwaliteit van je pruiken en extensions te maximaliseren.
Hittegebruik
Hittegebruik
Essentials_Lace_Closure_and_Frontal

Lace Frontal & Closure Wigs

Knots: voor het mooiste resultaat bij je frontal of closure moeten de knots vooral langs de haarlijn klein en dun zijn. Dit zorgt voor een meer natuurlijke look. Je kunt de knots ook permanent bleken voor en nog natuurlijker effect, maar om de levensduur van je frontal of closure te verlengen kun je hetzelfde effect ook creëren met make-up. 

Haarlijn: de haarlijn kan naar wens geplukt worden wanneer je deze wilt uitdunnen voor een meer natuurlijke uitstraling. Dit is echter niet altijd nodig. Als je de levensduur van je frontal of closure wilt verlengen kun je overwegen om dit niet te doen. 

Musthaves voor lace frontals en closures

1. Haarmousse: haarmousse is perfect voor het in model brengen van pruiken en het definiëren van scheidingen. Het kan ook gebruikt worden voor het stylen van babyhaartjes en het temmen van pluis en korte haren terwijl het ook een mooie glans toevoegt aan het haar. 

2. Wax Stick: ook een wax stick is ideaal voor het temmen van fly-aways en het creëren van een sleek look. 

Het gebruik van haarmousse en een wax stick, in combinatie met een heat comb zijn het geheim voor een pruik die plat tegen je hoofd ligt. Op voorwaarde dat je natuurlijk haar goed is voorbereid met dunne cornrows. 

3. Haarlijm: voor dagen waarop je ervoor kiest om je pruik niet 'glueless' te dragen, is pruikenlijm nodig om je pruik stevig op zijn plaats te houden. De lijm zorgt ervoor dat je pruik niet verschuift of loskomt. Vaak wordt Got2b haarspray gebruikt maar je kunt ook een pruikenlijm gebruiken naar eigen voorkeur.   

4. Melting Band: een melting band helpt om je frontal of closure stevig aan te drukken wat zorgt voor een realistisch uitziende haarlijn. Ook houdt het babyhaartjes op hun plaatst terwijl je je pruik stylet. 

5. Edge Brush: Dit product is optioneel, je houd of van baby haar of totaal niet.  Om babyhaartjes te stylen. Je kunt bij dit product oom improviseren met was je in huis hebt, zoals een tandenborstel. 

Verven & Bleken

Onze pruiken en hairextensions zijn gemaakt van 100% Human Hair en kunnen dus geverfd en gebleekt worden. Dit is een proces waarbij expertise en zorgvuldigheid nodig is om de kwaliteit en levensduur van het haar te behouden. We adviseren dus sterk om het verven of bleken over te laten aan een professional voor het beste resultaat. Zij hebben de kennis en ervaring om de juiste producten en technieken te gebruiken waardoor de kans op beschadiging wordt geminimaliseerd. 

Een belangrijk aandachtspunt is dat lichtere haarkleuren meer chemische behandelingen vereisen dan donkere kleuren. Dit kan de gezondheid en vooral bij golvend en krullend haar ook de textuur van het haar aantasten. Om deze reden is het dus ook altijd belangrijk om na een dergelijke behandeling ook een deep conditioning treatment te doen.  
Bleken
Bleken
Golvend_haar

Golvend & Krullend Haar

Golvend en krullend haar is prachtig om te dragen maar vraagt om extra zorg en styling. De structuur van deze haartypen maakt het gevoeliger voor droogheid en pluis. Als je golvend of krullend haar hebt, is het belangrijk om producten te gebruiken die hier speciaal voor ontworpen zijn. Deze bevatten vaak extra hydraterende ingrediënten die helpen het haar te definiëren.

Bij het stylen van krullend en govend haar is het aan te raden om hitte te vermijden of te minimaliseren. Air-drying is vaak de beste optie omdat het de natuurlijke textuur van slag en krullen beter behoudt. 

Ook het borstelen van golvend en krullend haar kan de natuurlijke krulpatronen verstoren. Gebruik in plaats daarvan je vingers of een wide-toothed kam om je haar zachtjes te ontwarren, bij voorkeur wanneer het nat is.  
Golvend_haar
Bekijk ook een van onze andere gidsen voor meer handige tips

Specificatiegids Pruiken & Hairextensions