✓ Altijd de beste kwaliteit
✓ Jouw bestelling op maat gemaakt
✓ 14 dagen retourtermijn
✓ Betaal later met Klarna

Maximaliseer de levensduur van je Pruiken & Hairextensions: de Hair Care Guide

Of je nu een pruik of hairextensions draagt, het verzorgen van je haar blijft een belangrijk onderdeel om je haar glanzend en gezond te houden. Ontdek de essentiële stappen in onze verzorgingsgids. 
Verzorging

Wassen

Begin altijd met het wassen van je pruik of hairextensions met een kwalitatief goede shampoo die geschikt is voor je haartype. Zorg ervoor dat je het haar in één richting wast, van boven naar beneden om klitten en verwarring te minimaliseren. 

Tijdens het wassen van je haar kan je net als je natuurlijke haar (minimale) haaruitval verwachten.  Wees dus altijd alert op het opvangen van losse haren in de gootsteen of douche. 

Condtionen

Na het wassen van je haar is het belangrijk om ook altijd een conditioner te gebruiken. Zo blijft het haar zacht, ontstaan er minder klitten en kun je makkelijk door je haar heen kammen.

Wanneer je gebleekt of geverfd haar hebt is het van belang om ook aandacht te besteden aan een deep conditioning behandeling. Het haar heeft dan namelijk zijn natuurlijke vocht en protëinen verloren waardoor het een extra boost nodig heeft. 

Drogen

Kies je ervoor om je pruik natuurlijk te drogen, was deze dan op tijd zodat er voldoende droogtijd is. Dit kan immers een hele dag duren. Het voordeel is echter wel dat er geen hitte wordt gebruikt, wat de levensduur van het haar ten goede komt.

Extra aandachtpunt: zelfs als het haar volledig droog is, kan de wig cap nog vochtig zijn. Deze droogt vaak langzamer dan het haar en het laatste wat je wilt is een vochtige pruik om je hoofd dragen. 

Stylen

Heb je moeite met het perfect stylen van je haar en je weleens afgevraagd waar het misging? Het kan zijn dat je belangrijke stylings,- producten en/of technieken over het hoofd ziet. 

Om deze reden hebben wij een Stylingsgids Pruiken & Hairextensions opgesteld. Hierin delen we tips voor musthaves,  hittegebruik, het installeren van lace frontals en closures, geverfd en gebleekt haar en tot slot advies voor golvend en krullend haar.

Extra Tips

Of je nu met je hairextensions slaapt of niet, het beschermen van je (natuurlijke) haar is altijd nodig. Omdat onze hairextensions gemaakt zijn van echt haar, kun je in principe dezelfde verzorgingsroutine aanhouden als voor je eigen haar.

Kies 's nachts bijvoorbeeld altijd voor een bonnet of gebruik een satijnen kussensloop. Dit beperkt de wrijving van het haar, wat klitten en het afbreken van het haar kan voorkomen. 
Beginnersgids_1